18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Velikonoční linecké

Název Množství a jednotka
hladká mouka 125 g
polohrubá mouka 125 g
máslo 125 g
cukr mletý 100 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Obě mouky prosijeme na vál, do středu uděláme důlek a dáme vejce, po obvodu máslo, citronovou kůru a cukr. Zpracujeme těsto. Dáme na chvíli do chladu a pak vykrajujeme různé tvary, které po upečení slepujeme marmeládou.


 


RECEPTY

Albánská polévka

Postup: Půl hlávky zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme a... zobrazit recept

RECEPTY

Musaka

Postup: 2 středně velké lilky omyjeme, odkrojíme konce a neoloupané je nakrájíme na 1/2... zobrazit recept

RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Křehký zelný salát Coleslaw od KFC

Postup: 1/2 střední hlávky zelí očistíme a najemno nakrouháme nožem nebo rozmixujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený losos Rosmarino

Postup: Lososa rozmrazíme, osolíme, mírně okořeníme čtyřbarevným hrubě mletým pepřem a... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...